1. Discover Lexus
  2. Lexus LBX Wins its First Major European Awards
VYBERTE SI
LEXUS LBX

ZÍSKAVA SVOJE PRVÉ VÝZNAMNÉ EURÓPSKE OCENENIA

Model Lexus LBX získava prvé významné európske ocenenia v podobe titulov Auto roka 2024 a Kompaktné SUV roka 2024, ktoré udelil popredný automobilový magazín What Car?

  • Prelomový kompaktný crossover značky Lexus získal svoje prvé významné európske ocenenia a získal tituly Auto roka a Malé SUV roka časopisu What Car?
  • Lexus si udržal ocenenie What Car? Reliability Award už siedmy rok po sebe

Lexus LBX získal svoje prvé významné európske ocenenia, keď získal tituly Auto roka a Malé SUV roka 2024 od popredného automobilového časopisu What Car?

Prestížne ocenenia, ktoré boli vyhlásené na slávnostnom odovzdávaní cien 18. januára v Londýne, predznamenávajú príchod modelu, ktorý by mal pre značku Lexus zmeniť pravidlá hry a preniesť ju na nové trhy v Európe s potenciálom zrýchliť predaj a prilákať mnoho nových zákazníkov značky.

Lexus si tiež udržal svoju úplnú dominanciu v kategórii Spoľahlivosť a toto ocenenie získal bezkonkurenčne už siedmy rok po sebe.

„Titul ‚Auto roka‘ magazínu What Car? patrí takému modelu, ktorý za posledných 12 mesiacov pokročil najďalej, a tento rok je ním Lexus LBX. Napriek tomu, že spadá do nesmierne konkurenčného trhu kompaktných SUV, je celkovo lepší než všetci rivali, v neposlednom rade aj preto, že ako prvé vozidlo v tejto triede spája úsporný hybridný pohon s luxusom na úrovni veľkých vozidiel,“ povedal Steve Huntingford, redaktor britského magazínu What Car?

Ďalej sa venoval cene za spoľahlivosť: "Na rozdiel od ostatných kategórií ocenenia What Car?, v tejto kategórii nebolo potrebné diskutovať, pretože v našom najnovšom prieskume spoľahlivosti sa Lexus umiestnil na prvom mieste už siedmy rok po sebe. Nielenže jeho autá patria medzi najspoľahlivejšie, aké si môžete kúpiť, ale predajcovia riešili tých pár porúch, ktoré sa vyskytli, rýchlo a efektívne. Keďže sesterská značka Toyota skončila v prieskume na druhom mieste, je jasné, že tieto štandardy platia v celej spoločnosti.

„Toto ocenenie bude zdrojom veľkej hrdosti a radosti pre všetkých, ktorí za vznikom modelu LBX stáli, od hlavného konštruktéra až po pracovníkov na výrobných linkách. Je odmenou za nesmierne úsilie investované do vzniku tohto vozidla, ktoré je vo všetkých ohľadoch skutočne luxusné a ostáva autentickým produktom značky Lexus,“ uviedol Chris Hayes, riaditeľ značky Lexus pre Veľkú Britániu.

"Nedošlo k žiadnym kompromisom. LBX má všetok remeselný luxus, vysokú kvalitu a charakteristický zážitok z jazdy, ktorý nájdete v každom vozidle, ktoré nosí náš znak."