1. Discover Lexus
  2. The Lexus Luxury Yacht LY680
VYBERTE SI
LEXUS PREDSTAVUJE ĎALŠIU EVOLÚCIU

LUXUSNÁ JACHTA LEXUS, LY680

Lexus Luxury Yacht LY680, ktorý je nástupcom existujúceho modelu LY650, prináša niekoľko zaujímavých vylepšení. Od 21. marca 2024 sa budú objednávky prijímať len v Japonsku prostredníctvom predajných kancelárií Toyota Marine a ďalších vybraných predajcov*1.

Cieľom značky Lexus je byť značkou luxusného životného štýlu a vlajková loď Luxury Yacht je stelesnením dizajnovej filozofie Lexus "Crafted". LY680 vyjadruje túto filozofiu dôkladným venovaním pozornosti každému detailu s cieľom prekonať očakávania zákazníkov a vytvoriť jedinečný zážitok, ktorý stimuluje ich zmysly aj počas pobytu na mori.

Koncepcia luxusnej jachty je "cítiť sa ako akoby v úkryte uprostred mora a poskytnúť priestor, kde sa nároční zákazníci môžu cítiť slobodne a uvoľnene". Exteriér stelesňuje dizajnovú filozofiu Lexus L-finesse a interiér bol starostlivo prepracovaný do najmenších detailov, aby poskytoval pohodlný životný priestor. Z hľadiska výkonu sa Lexus zameriava na sebavedomie vzbudzujúci výkon pri cestovaní, ktorý ponúka stabilnú manévrovateľnosť, vynikajúci jazdný komfort a ticho.

Výrobu realizovala spoločnosť Horizon Group, ktorá je známa svojimi pokročilými technologickými schopnosťami, ktoré sa postupne zdokonaľovali pri stavbe superácht. Spojením stavebných schopností skupiny Horizon Group s metódami výroby jácht založenými na TPS (Toyota Production System) sa využili silné stránky oboch značiek na dosiahnutie ďalších vylepšení.

Model LY680 v mierke 1/20 bude vystavený na medzinárodnej výstave Japan International Boat Show 2024, ktorá sa bude konať v Pacifico Yokohama od 21. do 24. marca 2024.

*1 Dodávka je naplánovaná na jar 2026. Predaj na ďalších zámorských trhoch sa bude zvažovať v budúcnosti na základe dopytu zákazníkov.
 

ROZŠÍRENIE MOSTÍKA A PLAVECKEJ PLOŠINY POSKYTUJE VIAC PRIESTORU NA ZÁBAVU A RELAXÁCIU

Mostík bol rozšírený o 1 400 mm a je vybavený priestrannou pohovkou a grilom, ktoré umožňujú hosťom relaxovať a vychutnávať si čerstvý oceánsky vánok. Okrem toho bola plavecká plošina rozšírená o 700 mm plošiny, čo umožňuje užívať si širokú škálu aktivít na mori vrátane osobných vodných plavidiel.

PRODUKCIA, KTORÚ BUDE ZABEZPEČOVAŤ SKUPINA HORIZONT

Spoločnosť Horizon Group, ktorá bude vyrábať LY680, je poprednou značkou luxusných jácht v Ázii, ktorá sa špecializuje na zákazkovú výrobu jácht s využitím moderných technológií a vynikajúcich výrobných metód. Kombinácia elegantného štýlu inšpirovaného dizajnovou filozofiou značky Lexus, L-finesse, a výrobných schopností spoločnosti Horizon Group, ktoré si vypestovala stavbou superjácht, využíva silné stránky oboch značiek na vytvorenie skutočne veľkolepej jachty.

HLAVNÉ TECHNICKÉ PARAMETRE LY680

Celková dĺžka [m] 20.66
Celková šírka [m] 5.76
Motor Typ Twin Volvo IPS 1350/1050
Objem palivovej nádrže [L] 4,012
Kapacita nádrže na čerstvú vodu [L] 852
Počet miestností - 3 miestnosti (6 lôžok)
Počet pasažierov - 15