1. Discover Lexus
  2. ATP & Lexus Ink Major Global Partnership
VYBERTE SI
  • NOVINKY LEXUS

    ATP A LEXUS PODPÍSALI VÝZNAMNÚ MEDZINÁRODNÚ PARTNERSKÚ SPOLUPRÁCU

  • Londýn/Brusel - Od roku 2023 sa Lexus, jedna z popredných svetových značiek prémiových automobilov, sa stala oficiálnym automobilovým a platinovým partnerom ATP Tour.

V rámci tohto významného viacročného partnerstva bude Lexus budovať partnerstvá s turnajmi na kľúčových trhoch a ako oficiálny automobil zapojí prémiové skupiny fanúšikov do celého portfólia podujatí ATP Tour. Patrí sem aj nedávno oznámené partnerstvo medzi značkou Lexus a LTA v Spojenom kráľovstve, vrátane turnajov Cinch Championships (Queen's) a Rothesay International (Eastbourne), ako aj turnaja Fayez Sarofim & Co. Majstrovstvá USA mužov na antuke (Houston). ATP a Lexus budú spolupracovať aj na vytvorení ďalších partnerstiev s turnajmi ATP a hráčmi od tejto sezóny.

Od roku 2023 sa Lexus stáva platinovým a oficiálnym automobilovým partnerom finálového turnaja Nitto ATP Finals, ktorý sa bude konať od 12. do 19. novembra v talianskom Turíne, kde sa o prestížny titul bude uchádzať iba najlepších 8 kvalifikovaných hráčov vo dvojhre a štvorhre. Lexus poskytne flotilu elektrifikovaných modelov, vrátane nového plne elektrického modelu Lexus RZ 450e, na prepravu hráčov, funkcionárov a ďalších hostí počas turnaja.

Značka Lexus bude tiež celoročne vystavená na rýchlo rastúcich digitálnych a sociálnych platformách ATP Tour, vrátane titulového partnerstva ATP Head-to-HeadOpens in new window, populárnej interaktívnej aplikácie, ktorá umožňuje fanúšikom preskúmať súperenie medzi hráčmi na Tour.

Lexus je priekopníkom v oblasti elektrifikácie v prémiovom automobilovom priemysle a smeruje k budovaniu komplexnej vízie udržateľnej mobility s názvom Lexus Electrified. Komplexé portfólio elektrifikovanej ponuky značky zahŕňa hybrid bez nutnosti dobíjania, plug-in hybrid a plne elektrické modely. Podpora používania takýchto modelov počas turnajov ATP v roku 2023 a neskôr je v súlade s klimatickými ambíciami ATP Tour v rámci programu ATP Serves a UN Sports for Climate Action, ktoré zahŕňajú cieľ nulových emisií do roku 2040.

Massimo Calvelli, generálny riaditeľ ATP: "Značky ATP Tour a Lexus rozprávajú príbeh inovácií, výkonnosti a dokonalosti, ktorý sa dokonale zhoduje aj s našimi snahami v rámci ATP Serves. Naši fanúšikovia a zákazníci sú na prvom mieste a obe naše značky fungujú so zameraním na poskytovanie nezabudnuteľných zážitkov. Sme radi, že môžeme spoločnosť Lexus privítať ako platinového partnera ATP Tour a stavať na tomto spoločnom príbehu v rámci našich globálnych platforiem."

Pascal Ruch, viceprezident TME pre Lexus a hodnotový reťazec: "V spoločnosti Lexus sme prijali ľudský prístup vo všetkom, čo robíme. To platí nielen pre naše vozidlá, ale aj pre špičkový zážitok, ktorý poskytujeme našim zákazníkom. Naším cieľom je vyčariť úsmev na tvári našich zákazníkov. Vidíme skvelý zápas s tenisovou súťažou, kde individuálny výkon vytvára maximálne vzrušenie. Sme nadšení, že môžeme byť partnerom ATP Tour a zdieľať vášeň pre tenis na najvyššej úrovni s miliónmi fanúšikov v celej Európe i mimo nej.

Kontakt pre médiá: communications@atptour.comOpens in new window

O ATP

Poslaním ATP ako celosvetového riadiaceho orgánu mužského profesionálneho tenisu je slúžiť tenisu. Bavíme milióny fanúšikov po celom svete, predstavujeme najlepších hráčov sveta  na najprestížnejších turnajoch a inšpirujeme ďalšie generácie fanúšikov a hráčov.  Od United Cup v Austrálii, do Európy, Ameriky a Ázie, hviezdy tejto hry bojujú o tituly a body do rebríčka Pepperstone ATP na podujatiach ATP Masters 1000, 500 a 250 a Grand Slamoch. Všetky cesty vedú na Nitto ATP Finals, prestížne finále sezóny, ktoré sa koná v talianskom Turíne. Zúčastňuje sa na ňom len 8 najlepších kvalifikovaných svetových hráčov vo dvojhre a štvorhre. Na turnaji sa tiež oficiálne korunuje koncoročná svetová jednotka ATP, ktorú predstavuje spoločnosť Pepperstone, čo je najvyšší tenisový úspech. Viac informácií nájdete na stránke www.ATPTour.comOpens in new window.

O spoločnosti Lexus

Spoločnosť Lexus, ktorá bola uvedená na trh v roku 1989, je globálna luxusná lifestylová značka ponúkajúca celý rad prémiových vrátane sedanov LS a ES, kupé LC a RC F, kabrioletu LC Convertible a SUV vozidiel LBX, UX, NX, RZ a RX, GX a LX. Cieľom značky Lexus je urobiť luxus osobným prostredníctvom nápaditých technológií, dôkladného spracovania, rafinovanej elegancie a Omotenashi - japonský zmysel pre srdečnú pohostinnosť. S viac ako 2,5 mil. hybridnými, plug-in hybridnými a plne elektrickými vozidlami, ktoré sa doteraz predali na celom svete, Lexus Electrified vychádza zo skúseností značky s elektrifikovanými vozidlami a zameriava sa na zásadný skok vo výkone, ovládateľnosti, kontrole a potešení vodiča prostredníctvom elektrifikačných technológií. V roku 2022 dodal Lexus celosvetovo približne 625 000 vozidiel vrátane 50 467 v Európe, z ktorých viac ako 80 % bolo elektrifikovaných.