1. Discover Lexus
  2. Reliably Number One for Reliability
VYBERTE SI
NOVINKY LEXUS

JEDNOZNAČNE PRVÉ MIESTO V OBLASTI SPOĽAHLIVOSTI

Móda prichádza a odchádza, ale spoľahlivosť Lexusu zostáva s každým ďalším rokom konštantná. Trvalá kvalita jeho vozidiel bola opäť potvrdená prvým miestom v každoročnej ankete What Car? Reliability Survey už po siedmykrát.

  • Lexus bol už po siedmykrát vyhlásený za najspoľahlivejšiu značku v britskom výročnom prieskume What Car? Survey
  • Lexus získal 98,3 % bodov v prieskume, ktorý sa týkal 32 značiek a 178 modelov
  • Prvá generácia modelu NX dosiahla 99,8 %, za ňou nasledovali úplne nové modely NX s 99,4 % a UX s 99,3 %

 

Claire Evansová, redaktorka spotrebiteľského časopisu What Car? a osoba, ktorá stojí za prieskumom, povedala nasledovné: "Ak je vašou prioritou spoľahlivosť, model Lexus je tou najlepšou voľbou. Nielenže sa jeho modely málokedy pokazia, ale keď sa pokazia, jeho predajcovia všetky problémy vyriešia rýchlo a bez nákladov pre majiteľov. Je to značka, ktorá vedie v oblasti spoľahlivosti.""

Takmer 22 000 motoristov sa zúčastnilo na štúdii popredného spotrebiteľského experta a platformy na nákup automobilov v Spojenom kráľovstve 2023 o automobiloch, ktoré sa najlepšie a najhoršie osvedčili, pokiaľ ide o poruchy. Výsledky, ktoré sa týkali 32 značiek a 178 rôznych modelov starých do piatich rokov, ukázali, že Lexus dosiahol bezkonkurenčné skóre 98,3 %, pričom sa zohľadnil nielen počet problémov, ktoré sa vyskytli, ale aj to, ako dlho trvalo ich odstránenie a náklady na opravu.

Lexus v prieskume kraľoval, a to najvýraznejšie v kategórii rodinných SUV, kde sa model NX prvej generácie vyšplhal na vrchol s výsledkom 99,8 percenta. Na druhom mieste skončil nový model NX s hodnotou 99,4 percenta a na treťom model UX s výsledkom 99,3 percenta.

V kategórii veľkých SUV obsadil druhé miesto Lexus RX s výsledkom 98,6 percenta. Vo všetkých prípadoch ide o hybridné vozidlá bez nutnosti dobíjania, teda s technológiou pohonu, ktorá je podľa uvedeného prieskumu najspoľahlivejšia a zároveň jednoduchšia na opravu, ak by sa predsa len nejaká porucha vyskytla.

Sedan Lexus IS, ktorý sa síce už nepredáva, ale majitelia tohto modelu oceňujú jeho trvalú odolnosť, obsadil najvyššiu priečku v kategórii manažérskych vozidiel so skóre 98 percenta.